Skip to Store Area:

Gratis bezorgd

Lowa wandelschoenen voor Vierdaagse in Nijmegen

vrijdag 12 april 2019 13:43:02 Nederland

Eind 2018 maakte de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse bekend dat Lowa de komende vier jaar hoofdsponsor wordt van het grootste wandelevenement ter wereld. Lowa is momenteel het merk waarvan de meeste wandelschoenen worden verkocht in Nederland en België. In dat opzicht is het een voor de hand liggende samenwerking. Om de samenwerking zo succesvol mogelijk te maken, zal Lowa in het voortraject van de Vierdaagse 2019 de Lowa Experience Trailer gaan inzetten. Hierdoor kan een adviesrol voor de Vierdaagse wandelaars al vroegtijdig van start. De trailer noemt men overigens ‘Road to Nijmegen’.

Speciaal voor ‘The Walk of the World’ heeft Lowa Vierdaagse wandelschoenen ontwikkeld, onder de modelnamen: Lowa Walker Nijmegen en Lowa Ferrox Nijmegen. Beide modellen zijn beschikbaar voor dames en heren. De officiële Vierdaagse 2019 wandelschoenen hebben een heerlijke pasvorm, een goed comfort en zijn gemaakt van hoogstaande kwaliteit. De schoenen zijn tevens 100% in Europa gemaakt. De Lowa Walker en de Ferrow zijn gemaakt naar aanleiding van de wensen van de Vierdaagse wandelaars. Zo beschikken de Nijmegen wandelschoenen over een waterafstotende en goed ademende Splitleren upper voor een optimaal voetklimaat. Daarnaast zijn ze licht van gewicht en zijn de pasvormen naar de anatomie van de voeten aangepast, waardoor ze perfect zouden moeten zitten. Tot slot niet onbelangrijk; de 4daagse schoenen zijn waterafstotend en hebben een ademend vermogen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De Lowa schoenen zijn direct uit eigen voorraad leverbaar. Maat niet goed? Geld terug? Eventueel kunt ook langs één van onze winkels gaan om de schoenen te bekijken en te passen.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Pijntjes in de voeten of knie, wat kunnen de redenen zijn?

woensdag 25 april 2018 12:10:43 Nederland

Indien je er van houdt om regelmatig te wandelen, of zelfs hard te lopen, dan zal je wel eens klachten hebben, zoals een pijnlijke knie of pijn onder je voeten. De redenen hiervoor kunnen erg verschillen, en de ernst er van ook. In dit artikel wordt je wat meer uitgelegd over de kwaaltjes die dit kunnen zijn en de ernst hiervan.

Voetpijn
In het geval dat je merkt dat je last hebt van je voet dan kunnen hier verscheidene redenen voor zijn. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een verkeerde stap hebt gemaakt en daardoor enkele dagen een kwaaltje hebt, wat weer wegtrekt. Indien het na enkele dagen nog steeds aanhoudt kan er sprake zijn van een ernstigere voetklacht. Als je merkt dat je vaak na een periode van zitten meer last krijgt van je voet is er wellicht sprake zijn van hielspoor.

Hielspoor heeft verscheidene graden van ernst, in het zwaarste geval zal je een operatie moeten ondergaan. Indien het nog in de beginfase is kan je de zwaarste klachten op zijn minst al verminderen door middel van een steunzool. In andere gevallen verhelpen steunzolen het gehele probleem. Indien je er niet zeker van bent waarom je last hebt van je voet is het te aller tijden verstandig om een bezoek te doen aan de huisarts. Dit is vrijblijvend en het is beter om een halve dag werk te missen en er zeker van te zijn dat er niets ernstigs aan de hand is dan dat je er later spijt van krijgt.

Kniepijn
Zowel bij jongeren als bij ouderen is een pijnlijke knie helemaal niet zo gek, er zijn echter diverse soorten kniepijn. Het kan natuurlijk komen door overbelasting doordat je vaak op je voeten bezig bent, zoals mensen die in de bouw werken of intensieve sporters. Ook bij ouderdom kan je vaker last krijgen van knieklachten, aangezien net als bij intensief sporten het kraakbeen verzacht wordt, waardoor je hier sneller last van krijgt. Verder kan er sprake zijn van overpronatie, dit houdt in dat de enkels naar binnen beginnen te buigen. Dit heeft als gevolg dat je knie begint te draaien, waar het gewricht niet voor bedoeld is, waardoor het kraakbeen sneller slijt. Vanzelfsprekend zorgt dit voor een pijnlijke knie. Vaak is dit op te lossen door corrigerende steunzolen te dragen of zelfstandig op de stand van je voeten te letten.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Tips voor wandelen met kleine kinderen

woensdag 25 april 2018 12:08:32 Nederland

Indien je regelmatig wandelt en je erg graag je kinderen een keer mee wilt nemen zijn er enkele zaken waar je rekening mee dient te houden om er voor te zorgen dat het voor zowel jou als je kind een fijne belevenis is. In dit artikel krijg je enkele tips om hier zeker van te zijn.

Niet te lang
Indien je er van houdt om lange afstanden te wandelen dien je er rekening mee te houden dat de meeste kinderen hier geen fan van zijn. Na ongeveer 5 kilometer is een kind vaak al erg moe, waardoor het geen geweldig idee is om wandelingen van 10 kilometer in te plannen. Zorg er overigens voor dat je kind (en jij natuurlijk ook) redelijke wandelschoenen aan heeft. Aangezien het korte afstanden zijn hoeven dit echt geen topkwaliteit schoenen te zijn en kan je zelf waarschijnlijk wel 5 kilometer lopen op je sportieve Giorgio schoenen. Zorg er gewoonweg voor dat de schoenen goed passen.

Draag de spullen voor je kind
Ga je wandelen met je kind, zorg er dan voor dat je tenminste aan het begin het grootste gedeelte van zijn/haar spullen draagt. Het lopen duurt waarschijnlijk al een stuk langer dan het wandelen met volwassenen en als je jouw kind ook nog eens laat sjouwen duurt het alleen maar langer. Kinderen kunnen mentaal erg snel moe worden, waardoor bepaalde dingen gewoonweg gaan vervelen. Vooral met wandelen kan dit snel gebeuren als de route veel van hetzelfde is.

Hou het leuk voor je kind
Zorg er voor dat je een leuke route uitgekozen hebt voordat je begint met wandelen. Denk er aan dat de route een beetje moet variëren en dat je niet alleen maar door het bos loopt. Ook is het leuk om een mooie eindbestemming te hebben, wellicht een leuk stuk natuur of iets als een speeltuin. Als je kinderen meeneemt tijdens het wandelen is het verstandig om met regelmaat zitpauzes in te plannen, neem een snack of iets dergelijks mee zodat er ook wat te doen is tijdens de pauzes. Het kan ook leuk zijn om enkele ‘spelletjes’ te bedenken tijdens je wandeling om te zorgen dat je kind zich niet gaat vervelen, ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ blijft onder kinderen een klassieker. Het kan ook leuk zijn om een voetbal mee te nemen in het geval dat je een open veld tegen komt of iets dergelijks.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Wandelen in kleding dat lekker zit

donderdag 10 augustus 2017 15:33:39 Nederland

Sommige mensen vinden het heerlijk om iedere dag te wandelen, misschien hoor jij ook wel bij deze groep mensen. Het is goed om iedere dag even een frisse neus te halen en er even op uit te gaan. Lekker bewegen en zorgen dat je genoeg frisse lucht krijgt. Ook kinderen kunnen wandelen erg leuk vinden, ze gaan graag naar de bossen of mee naar het strand. Je hoeft geen uren te wandelen, het gaat er om dat je er even uit bent en samen gaat genieten van deze momenten. Bij het wandelen is het van belang dat je kleding gaat dragen die lekker zit. Als je op zoek bent naar wandelkleding die lekker zit, dan raden we je aan om een kijkje te nemen op deze website.

Wandelen wat neem je allemaal mee?
Als je er een dagje op uit gaat om te wandelen, wat zou je dan allemaal meenemen? Het ligt er uiteraard aan waar je gaat wandelen, met wie en hoe dat het weer is. Als het namelijk kouder is, dan neem je vaak een dikke jas mee (of deze trek je aan). Maar als het warmer is, is het ook aan te raden om droge sokken en een schoon shirt mee te nemen. Je gaat dan namelijk sneller zweten en het is wel prettig dat je een fris shirt aan kunt doen als je even stil gaat zitten. Anders kun je het ineens erg koud krijgen en dat wil je ook niet. Zorg daarom dat je ook droge kleding meeneemt. Neem alleen kleding mee die je lekker vindt zitten met het wandelen en vergeet je goede wandelschoenen niet! Je bent lekker veel buiten en dat is voor lichaam en geest goed, maar kleed je ook goed aan!

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Op welke manier kun je snel afvallen?

donderdag 10 augustus 2017 15:00:36 Nederland

Ben je iemand die graag buiten is en probeer je hierdoor een betere conditie te krijgen en de nodige kilo’s af te vallen? Dan is dit een goede eerste stap die je hebt gezet. Toch kan het zijn dat je hierdoor niet het optimale resultaat hebt bereikt en je wil nog meer afvallen. Hoe kun je dit dan het beste realiseren? Het is belangrijk dat je dan in ieder geval nog verder doorgaat met wandelen, bewegen is alleen maar goed en hierdoor zal je toch af blijven vallen. Maar wist je dat je door eiwitshakes nog meer af kunt vallen? Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen voor je lichaam en je spieren. Als je niet genoeg eiwitten hebt, dan zullen je spieren niet goed herstellen en ook niet groeien. Iedereen kan zijn of haar dagelijkse benodigde eiwitgehalte opvoeren door eiwitshakes te nemen, een andere naam hiervoor zijn proteïne shakes. Deze kun je gemakkelijk drinken en ze zitten vol met eiwitten en deze bevatten de juiste samenstellingen om je spieren van de optimale voeding te voorzien.

Afvallen met wandelen en shakes
Naast de proteïne shakes is het ook van belang dat je voldoende eiwitrijk voedsel eet. Het is ook een goede aanvulling op je dagelijkse voeding. Als je te weinig eet en te weinig eiwitten binnen krijgt, kun je ook een gezonde eiwitshake nemen. Er bestaan verschillende shakes en deze kunnen het afvallen stimuleren. Een goede combinatie dus om het wandelen en het nuttigen van de shakes te kiezen. Er kan vandaag al mee begonnen worden, hoe eerder je die keuze gaat maken, hoe eerder je resultaat gaat zien en af gaat vallen! Het kan erg snel gaan, maar blijf doorzetten en jezelf motiveren om door te zetten!

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Wandelevenementen en Wandeltochten

dinsdag 22 maart 2016 14:36:01 Nederland

Het wandelseizoen is weer van start gegaan. Ook de wandelevenementen en wandeltochten zijn weer begonnen. In het Landelijk Wandelprogramma staat ieder jaar weer een goed overzicht van alle evenementen per provincie en plaats. In totaal staan er ca. 1.500 wandeltochten in vermeld. De 1.500 wandelevenementen zijn in totaal goed voor meer dan 100.000 wandelkilometers. Haal uw wandelhart op bij zeer kleinschalige wandelingen in de rustige natuur, bij een langeafstandtocht zoals een Kennedymars of bij grote publiekstrekkers zoals de Nijmeegse Vierdaagse, Rode Kruis Bloesemtocht en de Dam-tot-Dam Wandeltocht! Jaarlijks trekken de evenementen samen 600.000 deelnemers. We zijn erg benieuwd wat uw favoriete wandelevenement is. Dit kunt u ons laten weten door te reageren op dit blogbericht. Wandelt u graag alleen, met uw partner of met vrienden?

 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Hoe worden Lowa wandelschoenen gemaakt?

vrijdag 8 januari 2016 15:16:51 Nederland

De klantenservice van Wandel-Geest krijgt nog wel eens de vraag hoe wandelschoenen worden gemaakt. In dit artikel geven wij u informatie over de vervaardiging van Lowa wandelschoenen. Lowa is immers het bekenste wandelschoenen merk van Nederland. Ook bij Wandel-Geest is dit het best verkochte merk. Hieronder beschrijven we het fabricage proces:

1.    Verschillende soorten leer die gebruikt worden bij de productie.
2.    Testen van het leer op waterafstootbaarheid, voordat het leer verwerkt wordt.
3.    Controle van de gestanste leerstukken op fouten en beschadigingen.
4.    Op de achterkant wordt een verstevigingsmateriaal gestreken.
5.    Binnenkant van schacht, voordat de voering erin wordt verwerkt.
6.    De gestanste leerstukken worden met een machine aan elkaar genaaid.
7.    Voor een goede pasvorm wordt het hielstuk hier voorgevormd.
8.    Voor een betere hechting van de lijm wordt de zool eerst opgeruwd.
9.    De leest bepaalt de uiteindelijke pasvorm van de schoen.
10.  Het bevestigen van de schacht aan de brandzool.
11.  De schacht van de Lowa schoen wordt verbonden met de brandzool.
12.  De rand waar de stootrand wordt bevestigd wordt hier opgeruwd.
13.  Markering van de plaats waar later de loopzool wordt bevestigd.
14.  Voor bescherming tegen lijmresten wordt de schoen afgetaped.
15.  Het passen van de loopzool op de schoen voordat deze in de persmachine gaat.
16.  Met een stevige hand wordt de loopzool goed aangedrukt.
17.  De gemonteerde en verhitte schoenen worden gekoeld tot -14º.
18.  Met een nylonborstel worden de schoenen gereinigd.
19.  De Lowa wandelschoenen worden goed geïmpregneerd.
20.  De schoenen staan klaar om geveterd en ingepakt te worden.
21.  Uit de dagproductie wordt een aantal schoenen getest aan de eisen.
22.  In een koel magazijn worden alle schoenen in dozen opgeslagen.
23.  Alle dozen zijn voorzien van stickers met barcodes voor verzending.
24.  De Lowa wandelschoenen verlaat na al deze handelingen de fabriek.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Verlichting voor wandelen in het donker

zaterdag 2 januari 2016 13:18:38 Nederland

In de winter is het van groot belang dat u tijdens het wandelen goed zichtbaar bent. Dit niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook die van de andere weggebruikers. Ons assortiment bevat diverse wandel accessoires met LED-verlichting en reflecterende materialen.

Reflectievesten
De reflecterende vesten zorgen voor een optimale zichtbaarheid dankzij haar fluorescerende kleur en reflecterende strips. De meeste vesten zijn gemaakt van mesh materiaal. Hierdoor is het vest lichtgewicht en bevat deze een ademend vermogen. De reflectievesten van Nathan bevinden zich in een duurdere prijsklasse maar bieden u volledige zichtbaarheid van 360 graden.

 

LED-verlichting
De LED-verlichting om de arm is zeer toegankelijk, en passend te maken voor iedere gebruiker. Met name de safety verlichting van MKC en Stanno zijn enorm populair. Deze modellen bieden twee diverse verlichtingsmogelijkheden. De neon arm verlichting wordt geleverd inclusief batterij, welke u regelmatig dient te vervangen.

Wandel-Geest advies
Mocht u uw reflecterende materialen willen combineren met extra warmte dan adviseren wij u de muts, hoofdband en handschoenen van Nathan. Een groot voordeel aan deze collectie is de zichtbaarheid, duurzaamheid en extra warmte in de koude wintermaanden.

Bent u die fanatieke wandelaar die zich ook tijdens de donkere winterdagen niet wilt laten tegenhouden? Kijk dan snel voor ons assortiment wandelverlichting voor in het donker.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Nordic walking pads - doppen

woensdag 9 december 2015 11:14:01 Nederland

Nordic walking stokken zijn erg populair onder wandelaars. Het wandelen met stokken zorgt vaak voor meer uitdaging en calorieverbranding. Om comfortabel met Nordic walking stokken te kunnen lopen, is het belangrijk om pads of doppen onder uw stokken te gebruiken. Zo bestaan er Nodic walking pads met of zonders spikes. Dit is dus afhankelijk van de ondergrond waar u op wilt wandelen.

Op Wandel-Geest bieden we drie verschillende doppen aan die geschikt zijn voor asfalt en onverharde ondergronden. Van Leki zijn dat de Power Grip pads (zonder spikes, voor asphalt) en Silent Spike pads voor onverharde wegen. Van Exel zijn het de algemene Control Asphalt Pads, die tevens op alle Exel Nordic walking stokken passen. De Exel doppen zijn bij elk weertype te gebruiken. De pads zijn gemaakt uit hetzelfde lichte en duurzame materiaal als kwaliteitsbanden uit de auto industrie en vangen op geasfalteerde wegen schokken en vibraties effectief op. Vanwege het kwaliteitsmateriaal slijten ze minimaal waardoor ze lang mee gaan.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Naadloze wandelsokken

woensdag 9 december 2015 11:04:51 Nederland

Wandelsokken worden vaak onderschat bij het wandelen. Er wordt meestal gedacht dat enkel goede wandelschoenen van belang zijn om de wandelsport te kunnen beoefenen. In feite klopt dat, maar goede wandelsokken zijn wel degelijk van belang indien u langere afstanden wilt lopen. De juiste wandelsokken zorgen namelijk voor afvoer van transpiratie, zijn voorgevormd en wellicht het belangrijkst: ze zijn naadloos! Ideaal als u meerdere keren per week en/of een lange afstand wilt wandelen.

Naadloze wandelsokken zijn erg populair vanwege het feit dat hierdoor blaren worden voorkomen. U krijgt geen irritaties aan de binnenkant van uw wandelschoenen, wat ten goede komt aan het comfort en indirect aan het plezier dat u beleeft aan de wandelsport. Naadloze wandelsokken bieden wij aan van Falke, X-Socks en Falcon. Dit zijn de drie bekendste, grootste en beste merken als het om wandelsokken gaat. De collectie bieden wij aan voor dames en heren. Vanwege de enorm goede kwaliteit kunnen ze jaren mee gaan. Uiteraard is dit afhankelijk van het aantal keer dat u per week wandelt.

 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandelsokken

Artikelen 1 tot 10 van 39 in totaal

Per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4