Skip to Store Area:

Gratis bezorgd

Lowa wandelschoenen voor Vierdaagse in Nijmegen

vrijdag 12 april 2019 13:43:02 Nederland

Eind 2018 maakte de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse bekend dat Lowa de komende vier jaar hoofdsponsor wordt van het grootste wandelevenement ter wereld. Lowa is momenteel het merk waarvan de meeste wandelschoenen worden verkocht in Nederland en België. In dat opzicht is het een voor de hand liggende samenwerking. Om de samenwerking zo succesvol mogelijk te maken, zal Lowa in het voortraject van de Vierdaagse 2019 de Lowa Experience Trailer gaan inzetten. Hierdoor kan een adviesrol voor de Vierdaagse wandelaars al vroegtijdig van start. De trailer noemt men overigens ‘Road to Nijmegen’.

Speciaal voor ‘The Walk of the World’ heeft Lowa Vierdaagse wandelschoenen ontwikkeld, onder de modelnamen: Lowa Walker Nijmegen en Lowa Ferrox Nijmegen. Beide modellen zijn beschikbaar voor dames en heren. De officiële Vierdaagse 2019 wandelschoenen hebben een heerlijke pasvorm, een goed comfort en zijn gemaakt van hoogstaande kwaliteit. De schoenen zijn tevens 100% in Europa gemaakt. De Lowa Walker en de Ferrow zijn gemaakt naar aanleiding van de wensen van de Vierdaagse wandelaars. Zo beschikken de Nijmegen wandelschoenen over een waterafstotende en goed ademende Splitleren upper voor een optimaal voetklimaat. Daarnaast zijn ze licht van gewicht en zijn de pasvormen naar de anatomie van de voeten aangepast, waardoor ze perfect zouden moeten zitten. Tot slot niet onbelangrijk; de 4daagse schoenen zijn waterafstotend en hebben een ademend vermogen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De Lowa schoenen zijn direct uit eigen voorraad leverbaar. Maat niet goed? Geld terug? Eventueel kunt ook langs één van onze winkels gaan om de schoenen te bekijken en te passen.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Pijntjes in de voeten of knie, wat kunnen de redenen zijn?

woensdag 25 april 2018 12:10:43 Nederland

Indien je er van houdt om regelmatig te wandelen, of zelfs hard te lopen, dan zal je wel eens klachten hebben, zoals een pijnlijke knie of pijn onder je voeten. De redenen hiervoor kunnen erg verschillen, en de ernst er van ook. In dit artikel wordt je wat meer uitgelegd over de kwaaltjes die dit kunnen zijn en de ernst hiervan.

Voetpijn
In het geval dat je merkt dat je last hebt van je voet dan kunnen hier verscheidene redenen voor zijn. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een verkeerde stap hebt gemaakt en daardoor enkele dagen een kwaaltje hebt, wat weer wegtrekt. Indien het na enkele dagen nog steeds aanhoudt kan er sprake zijn van een ernstigere voetklacht. Als je merkt dat je vaak na een periode van zitten meer last krijgt van je voet is er wellicht sprake zijn van hielspoor.

Hielspoor heeft verscheidene graden van ernst, in het zwaarste geval zal je een operatie moeten ondergaan. Indien het nog in de beginfase is kan je de zwaarste klachten op zijn minst al verminderen door middel van een steunzool. In andere gevallen verhelpen steunzolen het gehele probleem. Indien je er niet zeker van bent waarom je last hebt van je voet is het te aller tijden verstandig om een bezoek te doen aan de huisarts. Dit is vrijblijvend en het is beter om een halve dag werk te missen en er zeker van te zijn dat er niets ernstigs aan de hand is dan dat je er later spijt van krijgt.

Kniepijn
Zowel bij jongeren als bij ouderen is een pijnlijke knie helemaal niet zo gek, er zijn echter diverse soorten kniepijn. Het kan natuurlijk komen door overbelasting doordat je vaak op je voeten bezig bent, zoals mensen die in de bouw werken of intensieve sporters. Ook bij ouderdom kan je vaker last krijgen van knieklachten, aangezien net als bij intensief sporten het kraakbeen verzacht wordt, waardoor je hier sneller last van krijgt. Verder kan er sprake zijn van overpronatie, dit houdt in dat de enkels naar binnen beginnen te buigen. Dit heeft als gevolg dat je knie begint te draaien, waar het gewricht niet voor bedoeld is, waardoor het kraakbeen sneller slijt. Vanzelfsprekend zorgt dit voor een pijnlijke knie. Vaak is dit op te lossen door corrigerende steunzolen te dragen of zelfstandig op de stand van je voeten te letten.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Wandelevenementen en Wandeltochten

dinsdag 22 maart 2016 14:36:01 Nederland

Het wandelseizoen is weer van start gegaan. Ook de wandelevenementen en wandeltochten zijn weer begonnen. In het Landelijk Wandelprogramma staat ieder jaar weer een goed overzicht van alle evenementen per provincie en plaats. In totaal staan er ca. 1.500 wandeltochten in vermeld. De 1.500 wandelevenementen zijn in totaal goed voor meer dan 100.000 wandelkilometers. Haal uw wandelhart op bij zeer kleinschalige wandelingen in de rustige natuur, bij een langeafstandtocht zoals een Kennedymars of bij grote publiekstrekkers zoals de Nijmeegse Vierdaagse, Rode Kruis Bloesemtocht en de Dam-tot-Dam Wandeltocht! Jaarlijks trekken de evenementen samen 600.000 deelnemers. We zijn erg benieuwd wat uw favoriete wandelevenement is. Dit kunt u ons laten weten door te reageren op dit blogbericht. Wandelt u graag alleen, met uw partner of met vrienden?

 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Hoe worden Lowa wandelschoenen gemaakt?

vrijdag 8 januari 2016 15:16:51 Nederland

De klantenservice van Wandel-Geest krijgt nog wel eens de vraag hoe wandelschoenen worden gemaakt. In dit artikel geven wij u informatie over de vervaardiging van Lowa wandelschoenen. Lowa is immers het bekenste wandelschoenen merk van Nederland. Ook bij Wandel-Geest is dit het best verkochte merk. Hieronder beschrijven we het fabricage proces:

1.    Verschillende soorten leer die gebruikt worden bij de productie.
2.    Testen van het leer op waterafstootbaarheid, voordat het leer verwerkt wordt.
3.    Controle van de gestanste leerstukken op fouten en beschadigingen.
4.    Op de achterkant wordt een verstevigingsmateriaal gestreken.
5.    Binnenkant van schacht, voordat de voering erin wordt verwerkt.
6.    De gestanste leerstukken worden met een machine aan elkaar genaaid.
7.    Voor een goede pasvorm wordt het hielstuk hier voorgevormd.
8.    Voor een betere hechting van de lijm wordt de zool eerst opgeruwd.
9.    De leest bepaalt de uiteindelijke pasvorm van de schoen.
10.  Het bevestigen van de schacht aan de brandzool.
11.  De schacht van de Lowa schoen wordt verbonden met de brandzool.
12.  De rand waar de stootrand wordt bevestigd wordt hier opgeruwd.
13.  Markering van de plaats waar later de loopzool wordt bevestigd.
14.  Voor bescherming tegen lijmresten wordt de schoen afgetaped.
15.  Het passen van de loopzool op de schoen voordat deze in de persmachine gaat.
16.  Met een stevige hand wordt de loopzool goed aangedrukt.
17.  De gemonteerde en verhitte schoenen worden gekoeld tot -14º.
18.  Met een nylonborstel worden de schoenen gereinigd.
19.  De Lowa wandelschoenen worden goed geïmpregneerd.
20.  De schoenen staan klaar om geveterd en ingepakt te worden.
21.  Uit de dagproductie wordt een aantal schoenen getest aan de eisen.
22.  In een koel magazijn worden alle schoenen in dozen opgeslagen.
23.  Alle dozen zijn voorzien van stickers met barcodes voor verzending.
24.  De Lowa wandelschoenen verlaat na al deze handelingen de fabriek.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Nordic walking pads - doppen

woensdag 9 december 2015 11:14:01 Nederland

Nordic walking stokken zijn erg populair onder wandelaars. Het wandelen met stokken zorgt vaak voor meer uitdaging en calorieverbranding. Om comfortabel met Nordic walking stokken te kunnen lopen, is het belangrijk om pads of doppen onder uw stokken te gebruiken. Zo bestaan er Nodic walking pads met of zonders spikes. Dit is dus afhankelijk van de ondergrond waar u op wilt wandelen.

Op Wandel-Geest bieden we drie verschillende doppen aan die geschikt zijn voor asfalt en onverharde ondergronden. Van Leki zijn dat de Power Grip pads (zonder spikes, voor asphalt) en Silent Spike pads voor onverharde wegen. Van Exel zijn het de algemene Control Asphalt Pads, die tevens op alle Exel Nordic walking stokken passen. De Exel doppen zijn bij elk weertype te gebruiken. De pads zijn gemaakt uit hetzelfde lichte en duurzame materiaal als kwaliteitsbanden uit de auto industrie en vangen op geasfalteerde wegen schokken en vibraties effectief op. Vanwege het kwaliteitsmateriaal slijten ze minimaal waardoor ze lang mee gaan.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Vibram zool wandelschoenen

woensdag 9 december 2015 10:46:16 Nederland

Wat is Vibram?
Vibram zolen zijn het resultaat van voortdurend onderzoek en ontwikkeling. De zolen worden altijd geproduceerd met drie doelstellingen: om de beste prestaties, het hoogste niveau van comfort en kwaliteit op de lange termijn te garanderen. Dit wordt gerealiseerd door strenge testen die worden uitgevoerd door het Vibram Tester Team, zowel in het laboratorium als in het veld. Wandelschoenen met de slijtvaste Vibram zool zijn licht en geven zeer goede grip tijdens een intensieve wandeling. Doordat ze slijtvast zijn gaan ze maanden tot jaren mee, afhankelijk van het aantal kilometers dat u wekelijks/maandelijks loopt. Onder vrijwel alle wandelschoenen is een Vibram zool verwerkt.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Wandel weetjes

woensdag 9 december 2015 10:21:34 Nederland

1. Een half uur wandelen per dag vermindert al de kans op hart- en vaatziekten en ouderdomsziektes. Regelmatig wandelen is dus ontzettend goed voor het lichaam.
2. Wandelen met een groep is erg gezellig. U kunt zelf bepalen hoe vaak en waar u pauze neemt. Geen zorgen of u het tempo kunt bijhouden. Vaak ontvangen de wandelaars bij georganiseerde wandeltochten aan het einde een medaille of stempel.
3. Stoppen met roken? Ga wandelen! Door lichaamsbeweging wordt er in het lichaam het stofje dopamine aangemaakt. Dit stofje zorgt voor bijna hetzelfde effect als de nicotinepleister. Het vermindert namelijk de afhankelijkheid van nicotine. Ook werkt dopamine goed tegen depressie en pijn. Het maakt uw hoofd echt leeg!
4. Bent u een tijd niet actief geweest? Wandelen is een goede manier om uw conditie weer op te bouwen en zorgt voor een beter uithoudingsvermorgen.
5. Het wandelen door ruigere gebieden versterkt de spieren en botten in het lichaam. Het is vooral goed voor uw rug en benen.6. Wandelen is ook goed voor het geheugen. Bij mensen die dementeren is zelfs gebleken dat ze door regelmatig te wandelen, langer op zichzelf kunnen blijven wonen.
7. Natuurlijk is het verstandig om voor aanvang van je wandeltocht je nieuwe schoenen een paar keer te gebruiken, maar ze moeten bij het passen al meteen goed aanvoelen. Knellen je schoenen bij het passen? Dat wordt echt niet beter door ze in te lopen, vaak wordt het juist alleen maar erger!
8. Vergeet je sokken niet! Een goede wandelsok bevat geen katoen, is naadloos, heeft een linker- en rechterpasvorm en een verdikt voetbed. Zo blijven je voeten droog en worden blaren voorkomen.
9. Voor alle wandelproblemen hebben we een oplossing. Begin altijd met goede wandelsokken, maar denk ook aan speciale zooltjes (voor een goede ondersteuning van je voeten) of handige hulpjes voor onderweg, zoals blarenpleisters en anti-blarensticks.
10. De juiste wandelschoen gevonden? Denk ook aan je kleding, want een goede wandeloutfit wandelt nóg prettiger!

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Start van een nieuw wandelseizoen!

zaterdag 14 februari 2015 15:30:13 Nederland

Het wandelseizoen gaat langzaam van start. De eerste wandeling is georganiseerd in februari te Arnhem. De openingswandeling wordt gelopen in Schaarsbergen, Warnsborn en Maasbergsebos. Er kan gekozen worden tussen afstanden van 8 en 10 kilometer. Start: Parkeerplaats Dorpskerk Schaarsbergen, Kemperbergerweg 804. In Dorpshuis (achter de kerk) staat vanaf 10.30 uur koffie en thee klaar. De wandeling start om 11.15 uur. In 2015 zullen uiteraard velen mooie andere wandelingen volgen in provicies zoals Zuid Holland, Noord Holland, Friesland, Groningen en Zeeland. Weet u nu een hele mooie wandeling voor dit wandelseizoen, die u aan iedereen zou willen aanraden? Neem dan contact op met ons via info@wandel-geest.nl. Dit communiceren wij graag via onze bezoekers/klanten.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Trainen voor de vierdaagse in Nijmegen

woensdag 12 juni 2013 10:10:35 Nederland

Trainen voor de vierdaagse in Nijmegen? Koop nu alvast wandelschoenen bij Wandel-Geest en ontvang een gratis paar Falke wandelsokken t.w.v. € 20,00. Deze actie is geldig t/m woensdag 19 juni 2013. Het is belangrijk dat u op goede wandelschoenen van start gaat, zo voorkomt u blaren. Daarnaast voorkomt u blaren door het gebruik van functionele wandelsokken van Falke of X-Socks. Deze sokken zijn naadlaas en zorgen dat transpiratie wordt afgevoerd. Trainen voor de vierdaagse zorgt er niet alleen voor dat u getraind van start gaat, u loopt er ook uw wandelschoenen bij in. Naast het brede aanbod wandelschoenen biedt Wandel-Geest dé wandelspecialist ook een breed assortiment aan van wandelrugzakken en heuptassen.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Nijmeegse vierdaagse

maandag 3 juni 2013 23:16:44 Nederland

De Nijmeegse vierdaagse wordt georganiseerd op dinsdag 16 t/m vrijdag 19 juli. Het wandelevenement wordt voor de 97e keer georganiseerd. De inschrijving voor de 97e Nijmeegse vierdaagse is op 5 april gesloten met 50.314 inschrijvingen.Als u mee doet aan dit evenement is het belangrijk dat u goed voorbereid van start gaat. Training is belangrijk, maar ook goed ingelopen wandelschoenen, echte wandelsokken en functionele wandelkleding zijn van belang. Het merk met de bekendste wandelschoenen voor tijdens de wandelvierdaagse is natuurlijk: New Balance. Dit merk is ook dit jaar weer hoofdsponsor van het grootste wandelevenement ter wereld. Speciaal voor dit evenement zijn verschillende modellen wandelschoenen uitgebracht waarbij de 'N' van Nijmegen op de zijkanten is gestikt. Het online kopen van deze wandelschoenen bij Wandel-Geest dé wandelspecialist is eenvoudig en bespaart u veel tijd. Alle New Balance wandelschoenen worden gratis bezorgd. Niet goed? Geld terug!

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest