Skip to Store Area:

Gratis bezorgd

Tips voor wandelen met kleine kinderen

woensdag 25 april 2018 12:08:32 Nederland

Indien je regelmatig wandelt en je erg graag je kinderen een keer mee wilt nemen zijn er enkele zaken waar je rekening mee dient te houden om er voor te zorgen dat het voor zowel jou als je kind een fijne belevenis is. In dit artikel krijg je enkele tips om hier zeker van te zijn.

Niet te lang
Indien je er van houdt om lange afstanden te wandelen dien je er rekening mee te houden dat de meeste kinderen hier geen fan van zijn. Na ongeveer 5 kilometer is een kind vaak al erg moe, waardoor het geen geweldig idee is om wandelingen van 10 kilometer in te plannen. Zorg er overigens voor dat je kind (en jij natuurlijk ook) redelijke wandelschoenen aan heeft. Aangezien het korte afstanden zijn hoeven dit echt geen topkwaliteit schoenen te zijn en kan je zelf waarschijnlijk wel 5 kilometer lopen op je sportieve Giorgio schoenen. Zorg er gewoonweg voor dat de schoenen goed passen.

Draag de spullen voor je kind
Ga je wandelen met je kind, zorg er dan voor dat je tenminste aan het begin het grootste gedeelte van zijn/haar spullen draagt. Het lopen duurt waarschijnlijk al een stuk langer dan het wandelen met volwassenen en als je jouw kind ook nog eens laat sjouwen duurt het alleen maar langer. Kinderen kunnen mentaal erg snel moe worden, waardoor bepaalde dingen gewoonweg gaan vervelen. Vooral met wandelen kan dit snel gebeuren als de route veel van hetzelfde is.

Hou het leuk voor je kind
Zorg er voor dat je een leuke route uitgekozen hebt voordat je begint met wandelen. Denk er aan dat de route een beetje moet variëren en dat je niet alleen maar door het bos loopt. Ook is het leuk om een mooie eindbestemming te hebben, wellicht een leuk stuk natuur of iets als een speeltuin. Als je kinderen meeneemt tijdens het wandelen is het verstandig om met regelmaat zitpauzes in te plannen, neem een snack of iets dergelijks mee zodat er ook wat te doen is tijdens de pauzes. Het kan ook leuk zijn om enkele ‘spelletjes’ te bedenken tijdens je wandeling om te zorgen dat je kind zich niet gaat vervelen, ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ blijft onder kinderen een klassieker. Het kan ook leuk zijn om een voetbal mee te nemen in het geval dat je een open veld tegen komt of iets dergelijks.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Wandelen in kleding dat lekker zit

donderdag 10 augustus 2017 15:33:39 Nederland

Sommige mensen vinden het heerlijk om iedere dag te wandelen, misschien hoor jij ook wel bij deze groep mensen. Het is goed om iedere dag even een frisse neus te halen en er even op uit te gaan. Lekker bewegen en zorgen dat je genoeg frisse lucht krijgt. Ook kinderen kunnen wandelen erg leuk vinden, ze gaan graag naar de bossen of mee naar het strand. Je hoeft geen uren te wandelen, het gaat er om dat je er even uit bent en samen gaat genieten van deze momenten. Bij het wandelen is het van belang dat je kleding gaat dragen die lekker zit. Als je op zoek bent naar wandelkleding die lekker zit, dan raden we je aan om een kijkje te nemen op deze website.

Wandelen wat neem je allemaal mee?
Als je er een dagje op uit gaat om te wandelen, wat zou je dan allemaal meenemen? Het ligt er uiteraard aan waar je gaat wandelen, met wie en hoe dat het weer is. Als het namelijk kouder is, dan neem je vaak een dikke jas mee (of deze trek je aan). Maar als het warmer is, is het ook aan te raden om droge sokken en een schoon shirt mee te nemen. Je gaat dan namelijk sneller zweten en het is wel prettig dat je een fris shirt aan kunt doen als je even stil gaat zitten. Anders kun je het ineens erg koud krijgen en dat wil je ook niet. Zorg daarom dat je ook droge kleding meeneemt. Neem alleen kleding mee die je lekker vindt zitten met het wandelen en vergeet je goede wandelschoenen niet! Je bent lekker veel buiten en dat is voor lichaam en geest goed, maar kleed je ook goed aan!

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Op welke manier kun je snel afvallen?

donderdag 10 augustus 2017 15:00:36 Nederland

Ben je iemand die graag buiten is en probeer je hierdoor een betere conditie te krijgen en de nodige kilo’s af te vallen? Dan is dit een goede eerste stap die je hebt gezet. Toch kan het zijn dat je hierdoor niet het optimale resultaat hebt bereikt en je wil nog meer afvallen. Hoe kun je dit dan het beste realiseren? Het is belangrijk dat je dan in ieder geval nog verder doorgaat met wandelen, bewegen is alleen maar goed en hierdoor zal je toch af blijven vallen. Maar wist je dat je door eiwitshakes nog meer af kunt vallen? Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen voor je lichaam en je spieren. Als je niet genoeg eiwitten hebt, dan zullen je spieren niet goed herstellen en ook niet groeien. Iedereen kan zijn of haar dagelijkse benodigde eiwitgehalte opvoeren door eiwitshakes te nemen, een andere naam hiervoor zijn proteïne shakes. Deze kun je gemakkelijk drinken en ze zitten vol met eiwitten en deze bevatten de juiste samenstellingen om je spieren van de optimale voeding te voorzien.

Afvallen met wandelen en shakes
Naast de proteïne shakes is het ook van belang dat je voldoende eiwitrijk voedsel eet. Het is ook een goede aanvulling op je dagelijkse voeding. Als je te weinig eet en te weinig eiwitten binnen krijgt, kun je ook een gezonde eiwitshake nemen. Er bestaan verschillende shakes en deze kunnen het afvallen stimuleren. Een goede combinatie dus om het wandelen en het nuttigen van de shakes te kiezen. Er kan vandaag al mee begonnen worden, hoe eerder je die keuze gaat maken, hoe eerder je resultaat gaat zien en af gaat vallen! Het kan erg snel gaan, maar blijf doorzetten en jezelf motiveren om door te zetten!

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Verlichting voor wandelen in het donker

zaterdag 2 januari 2016 13:18:38 Nederland

In de winter is het van groot belang dat u tijdens het wandelen goed zichtbaar bent. Dit niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook die van de andere weggebruikers. Ons assortiment bevat diverse wandel accessoires met LED-verlichting en reflecterende materialen.

Reflectievesten
De reflecterende vesten zorgen voor een optimale zichtbaarheid dankzij haar fluorescerende kleur en reflecterende strips. De meeste vesten zijn gemaakt van mesh materiaal. Hierdoor is het vest lichtgewicht en bevat deze een ademend vermogen. De reflectievesten van Nathan bevinden zich in een duurdere prijsklasse maar bieden u volledige zichtbaarheid van 360 graden.

 

LED-verlichting
De LED-verlichting om de arm is zeer toegankelijk, en passend te maken voor iedere gebruiker. Met name de safety verlichting van MKC en Stanno zijn enorm populair. Deze modellen bieden twee diverse verlichtingsmogelijkheden. De neon arm verlichting wordt geleverd inclusief batterij, welke u regelmatig dient te vervangen.

Wandel-Geest advies
Mocht u uw reflecterende materialen willen combineren met extra warmte dan adviseren wij u de muts, hoofdband en handschoenen van Nathan. Een groot voordeel aan deze collectie is de zichtbaarheid, duurzaamheid en extra warmte in de koude wintermaanden.

Bent u die fanatieke wandelaar die zich ook tijdens de donkere winterdagen niet wilt laten tegenhouden? Kijk dan snel voor ons assortiment wandelverlichting voor in het donker.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Naadloze wandelsokken

woensdag 9 december 2015 11:04:51 Nederland

Wandelsokken worden vaak onderschat bij het wandelen. Er wordt meestal gedacht dat enkel goede wandelschoenen van belang zijn om de wandelsport te kunnen beoefenen. In feite klopt dat, maar goede wandelsokken zijn wel degelijk van belang indien u langere afstanden wilt lopen. De juiste wandelsokken zorgen namelijk voor afvoer van transpiratie, zijn voorgevormd en wellicht het belangrijkst: ze zijn naadloos! Ideaal als u meerdere keren per week en/of een lange afstand wilt wandelen.

Naadloze wandelsokken zijn erg populair vanwege het feit dat hierdoor blaren worden voorkomen. U krijgt geen irritaties aan de binnenkant van uw wandelschoenen, wat ten goede komt aan het comfort en indirect aan het plezier dat u beleeft aan de wandelsport. Naadloze wandelsokken bieden wij aan van Falke, X-Socks en Falcon. Dit zijn de drie bekendste, grootste en beste merken als het om wandelsokken gaat. De collectie bieden wij aan voor dames en heren. Vanwege de enorm goede kwaliteit kunnen ze jaren mee gaan. Uiteraard is dit afhankelijk van het aantal keer dat u per week wandelt.

 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandelsokken

Advies bij het kopen van uw wandelschoenen

vrijdag 7 maart 2014 21:37:33 Nederland

Bij het online kopen van uw wandelschoenen is het belangrijk dat u weet welke schoenmaat u nodig heeft. Gaat u voor het eerst wandelschoenen kopen? Dan dient u hoogstwaarschijnlijk wandelschoenen te kopen die een halve maat tot maximaal een maat groter zijn dan uw normale schoenmaat. Als u al eerder wandelschoenen heeft gekocht, dan kunt u aan de hand daarvan uw maat bepalen. Het advies vanuit Wandel-Geest is bijvoorbeeld om Lowa wandelschoenen een halve maat groter te kopen. Bij New Balance kan dit zelfs oplopen tot een hele maat omdat dit merk over het algemeen iets kleiner valt.


Nadat u schoenen online heeft besteld, dan adviseren wij u het volgende:

 Pas uw schoenen het liefst rond het middaguur. Soms worden uw voeten in de loop van de dag dikker en uw schoenen mogen dan niet knellen.  Kijk goed of de schoen een stevig en goed omsluitende hielomvatting (hielcontrefort) heeft. De hielomvang moet niet met de duim in te duwen zijn. Dit dient naar wens te zijn.  Het model van de schoen moet overeenkomen met de vorm van de voet.  De tenen moeten in de schoen vrij en recht naast elkaar kunnen liggen, zonder uit hun natuurlijke stand gedrukt te worden. Let dus goed op voldoende lengte en breedte, maar ook op de hoogte.  Let op de plaats van naden, stiksels en versieringen óp en ín de schoen. Voel met uw hand in de schoen of er geen onderdelen in de schoen voor irritatie of drukplekken kunnen zorgen.  Voor dagelijks gebruik adviseren wij schoenen met een maximale hakhoogte van 3 centimeter.  Hoe breder de hak van de schoen, hoe stabieler u op de schoen staat. En hoe steviger de hielomvatting, hoe minder kans op omzwikken van de enkel.  Wanneer u gebruik maakt van podotherapeutische zolen, let u er dan op dat de schoen een losse binnenzool bevat. Vaak bevat een schoen losse comfortzooltjes, als u deze eruit haalt, is er precies plaats voor een podotherapeutische zool.  Bekijk hier alle wandelschoenen. Zou u graag wandelschoenen met korting willen kopen? Doe dit dan met kortingscodes bij van Haren.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Leki Nordic Walking stokken

donderdag 10 mei 2012 16:08:28 Nederland

Het merk Leki is de nummer 1 in Nordic Walking, waarbij veel verschillende modellen van Nordic Walking stokken bestaan. Materialen die in de stokken gebruikt worden zijn: titanium, aluminium en carbon. Er bestaan twee soorten stokken: verstelbare en vaste stokken. De verstelbare Leki Nordic Walking stokken zijn licht van gewicht en zodoende makkelijk met u mee te nemen of op te bergen. Het voordeel van de vaste stokken is dat deze vaak iets lichter van gewicht zijn. Nordic Walking stokken zijn er voor verschillende ondergronden. Bij een zachte ondergrond kan het best met een aluminium punt gelopen worden. Wanneer nodig kan hier een asfaltdop overheen geschoven worden. Daarnaast bestaan er power grip pads en spike pads. De spike pads kunnen het best gebruikt worden bij zachtere ondergronden zoals in het bos en park. De power grip pads bieden extra grip op een verharde ondergrond.


Nordic Walking pads
Leki nordic walking stokken

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Wat is nu precies een softshell jack?

donderdag 10 mei 2012 15:54:50 Nederland

Een softshell jas is een combinatie van een waterdichte jas en een comfortabele, ademende fleece. De jacks zijn waterafstotend, winddicht en ademend. Softshell jassen zijn gemaakt met een speciale stretch weefstructuur, dit geeft de jassen elasticiteit en zijn zodoende voor verschillende buitensport activiteiten te gebruiken, zoals wandelen, fietsen en schaatsen. Een voordeel is dat softshell jassen het hele jaar zijn te dragen. Vanwege de veelzijdigheid is de populariteit van softshell jassen de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen!

Een softshell jack kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan een softshell jas gebruikt worden voor sporten zoals wandelen, skiën, snowboarden, langlaufen, voetbal, fietsen, hockey en tal van andere sporten. Het voordeel van dit soort softshell jassen is dat ze vaak licht van gewicht zijn en waterafstotend of soms zelf waterdicht zijn. Ideaal om te dragen door zowel dames, heren of kinderen. Wandel-Geest biedt de nieuwe collectie aan van bekende merken in kleuren vrolijke kleuren zoals rood, blauw, roze, paars, zwart en wit.

 Bekijk hier alle softshell jacks

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Wat is GORE-TEX?

donderdag 10 mei 2012 15:45:04 Nederland

GORE-TEX is een membraan dat gebruikt wordt om artikelen waterdicht te maken waarbij het ademend vermogen blijft bestaan. Het is in 1978 uitgevonden en sinds die tijd steeds verbeterd door het uitvinden van nieuwe technologieën. Het materiaal zit tussen de binnenvoering en buitenvoering van een artikel. De stiknaden worden gelast voor 100% waterdichte bescherming.  De poriën van de bovenstof zijn 20.000 keer kleiner dan een waterdruppel, waardoor geen vloeibaar water naar binnen kan dringen. GORE-TEX is:
-          Waterdicht
-          Ademend
-          Koudebestendig
-          Knikbestendig

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Sports-Geest

Verschil in Hartslagmeters

woensdag 9 november 2011 16:12:23 Nederland
Het grootste gedeelte van de hartslagmeters bij Wandel-Geest bestaat uit de FT serie van Polar.
Met dit Blog bericht willen we u een overzicht geven, van wat nu precies de verschillen zijn tussen de modellen.

 

Klik hieronder op Lees meer & geef een reactie, en bekijk het overzicht!

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest