Een goede Nordic Walking stok is gemaakt van aluminium, carbon of titanium. Het materiaal is meestal gecombineerd met glasvezel. Eigenschappen per materiaalsoort:

-   Aluminium: hoge stijfheid, iets zwaarder dan de andere materialen, demping is iets minder
-   Carbon: sterk, vangen de schokken op
-   Titanium: sterk, relatief soepel 

De bekendste nordic walking stokken welke gemaakt zijn van titanium zijn de Leki Supreme stokken. Met het nieuwe gepatenteerde verstelsysteem Super Lock, kunt u heel makkelijk de stoklengte naar eigen behoefte instellen. De Leki Supreme Titanium is stabiel en comfortabel. De Nordic Walking stok is gegarandeerd belastbaar tot 140 kg. L: 100-130 cm. 222 g./stick. Bekijk de Leki Supreme.

De Leki Traveller Smart Alu behoort tot de bekendste nordic walking stokken die gemaakt zijn van aluminium. De stok is uitschuifbaar van 90 cm tot een maximum van 130 cm. Ingeklapt is de stok maar 63.5 cm, makkelijk mee te nemen en ook makkelijk op te bergen.

De bekendste Carbon nordic walking stok is de Leki Traveller Carbon. Het model Traveller Carbon is uitschuifbaar van 100 cm tot maar liefst 135 centimeter. De Leki Traveller Carbon bestaat geheel uit carbon, zowel het bovenstuk als het uitschuifbare gedeelte.