Indien je regelmatig wandelt en je erg graag je kinderen een keer mee wilt nemen zijn er enkele zaken waar je rekening mee dient te houden om er voor te zorgen dat het voor zowel jou als je kind een fijne belevenis is. In dit artikel krijg je enkele tips om hier zeker van te zijn.

Niet te lang
Indien je er van houdt om lange afstanden te wandelen dien je er rekening mee te houden dat de meeste kinderen hier geen fan van zijn. Na ongeveer 5 kilometer is een kind vaak al erg moe, waardoor het geen geweldig idee is om wandelingen van 10 kilometer in te plannen. Zorg er overigens voor dat je kind (en jij natuurlijk ook) redelijke wandelschoenen aan heeft. Aangezien het korte afstanden zijn hoeven dit echt geen topkwaliteit schoenen te zijn en kan je zelf waarschijnlijk wel 5 kilometer lopen op je sportieve Giorgio schoenen. Zorg er gewoonweg voor dat de schoenen goed passen.

Draag de spullen voor je kind
Ga je wandelen met je kind, zorg er dan voor dat je tenminste aan het begin het grootste gedeelte van zijn/haar spullen draagt. Het lopen duurt waarschijnlijk al een stuk langer dan het wandelen met volwassenen en als je jouw kind ook nog eens laat sjouwen duurt het alleen maar langer. Kinderen kunnen mentaal erg snel moe worden, waardoor bepaalde dingen gewoonweg gaan vervelen. Vooral met wandelen kan dit snel gebeuren als de route veel van hetzelfde is.

Hou het leuk voor je kind
Zorg er voor dat je een leuke route uitgekozen hebt voordat je begint met wandelen. Denk er aan dat de route een beetje moet variëren en dat je niet alleen maar door het bos loopt. Ook is het leuk om een mooie eindbestemming te hebben, wellicht een leuk stuk natuur of iets als een speeltuin. Als je kinderen meeneemt tijdens het wandelen is het verstandig om met regelmaat zitpauzes in te plannen, neem een snack of iets dergelijks mee zodat er ook wat te doen is tijdens de pauzes. Het kan ook leuk zijn om enkele ‘spelletjes’ te bedenken tijdens je wandeling om te zorgen dat je kind zich niet gaat vervelen, ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ blijft onder kinderen een klassieker. Het kan ook leuk zijn om een voetbal mee te nemen in het geval dat je een open veld tegen komt of iets dergelijks.