Skip to Store Area:

Gratis bezorgd

Verzorging en onderhoud

11 artikel(en)

Per pagina
Van laag naar hoog sorteren

11 artikel(en)

Per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Verzorging en onderhoud wandelschoenen


De verzorging en onderhoud van uw wandelschoenen is van groot belang. Wandelschoenen zijn duurzaam mits deze goed worden onderhouden. Graag geven wij u namens Wandel-Geest enkele tips om uw schoenen optimaal te verzorgen.

1. Lucht uw schoenen na elk gebruik. Dit doet u door het voetbed en de veters te verwijderen, zodat u de lip volledig kunt terug trekken en de schoenen kunt openen.

2. Maak na gebruik de wandelschoenen schoon. U kunt sterk vervuilde schoenen schoonmaken met een borstel en warm water om vuil te verwijderen. In gebieden met veel kalk in het water adviseren wij u gedestilleerd water te gebruiken voor het schoonmaken.

3. Impregneer uw schoenen. Nadat u de schoenen grondig heeft schoon gemaakt, dient u de schoenen – terwijl deze nog enigszins vochtig zijn- in te spuiten met een impregneermiddel om ze waterdicht te maken. Als de schoenen nog vochtig zijn staan de poriën van het leder wijde open zodat het impregneermiddel diep in het leer kan doordringen. Wij adviseren u uw schoenen regelmatig in te spuiten met een impregneermiddel, zodat water en vuil er niet aan vasthecht of erin doordringt. Dat is bijzonder belangrijk omdat doordrenkte schoenen hun ademend vermogen verliezen, waardoor hun vermogen om de temperatuur van uw voeten te regelen wordt verminderd. U moet er rekening mee houden dat een dergelijke behandeling pas na 24 uur volledig effectief is.

4. Verzorging van uw schoenen. Ongeacht hoe intensief de schoenen worden gebruikt dienen zij regelmatig met een schoenenverzorgingsproduct te worden behandeld. Als de schoenen niet op de juiste wijze worden verzorgd, droogt het leer uit en wordt het broos. De schoenen zullen vervolgens gaan trekken bij de naden en kunnen hierdoor onherstelbaar worden beschadigd. Het gebruikt van olie en vet wordt afgeraden, gezien het feit stabiliteit en ademend vermogen wordt verminderd. Het onderhoud van uw wandelschoenen kunt u het beste doen met één van onze producten van Lowa of Nikwax.

5. Opbergen van uw schoenen. U kunt uw lederen schoenen het beste opbergen in een schoenentas of schoenendoos in een droge, goed geventileerde ruimte. Een houten schoenspanner helpt uw schoenen hun vorm te behouden.

Lowa wandelschoenen onderhoud is van essentieel belang.